back to
Indie Recordings
We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Mera Bed​ö​vning

by Knogjärn

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €7 EUR  or more

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Release date 27.01.2023

  Single LP

  ABOUT KNOGJÄRN

  With its explicit Swedish lyrics and an emphasis on the “Hard” in Hard Rock, the unique sub-genre of Swedish Hard Rock is something you’ve got to love.

  Knogjärn are a band with their heart and soul buried deep within this genre. Their take on melodic hard rock combined with heavier elements from hardcore and metal makes Knogjärn into the perfect music to shake of yesterday and move into the future with. 

  Pumping up the listener and turning everyone into a true Swedish Hard Rock fan. 

  Since the start in 2015, Knogjärn has delivered nothing but sonic raging anger with an unapologetic, IN-YOUR-FACE attitude. The foursome drops super-charged records, but they hit even harder when on stage: “We want you to like our live performance even if you don´t like our music”, the band states. 
  Their records are the testimony that Knogjärn always give 100%! Hard’n’heavy riffs with raging vocals and explicit lyrics speak beyond their vernacular, beloved by their ever-growing crowd of fans. 

  -----------------------------

  Knogjärn are set to release their much anticipated third album, Mera Bedövning, 27th of January 2023.

  The album was written by Knogjärn and Niclas Engelin, and recorded and produced by Oscar Nilsson at Crehate Studios.

  The tracks "Bedövning" and "Aldrig mer" were produced by Oscar Nilsson and Niclas Engelin.

  Knogjärn is a wonderfully zealous mix of genres. The result is a true hearted punk stew of music consisting of some metal, some hard rock, and a certain amount of punk, Rock N Roll and some hip hop/rap metal to give it that extra sprinkle.

  Their music is heavy, sometimes fast, but always catchy and with an attitude. "Mera Bedövning" is proof of this, but it also displays a band in growth, a Knogjärn bigger and bolder than ever before.

  Includes unlimited streaming of Mera Bedövning via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ... more
  ships out within 1 day
  1 remaining
  Purchasable with gift card

    €24.99 EUR or more 

   

1.
Lyrics: Jag siktar och jag siktar men jag vågar aldrig riktigt trycka av och det tär på mig ja det tär på mig att aldrig riktigt komma till skott. Nu har det blivit dags för dig att visa vem du verkligen är. Nu har det blivit dags för dig att visa vem du verkligen är. Dags nu, det är dags nu att låta skiten rulla ner för backen. Jag släpper allt som jag har för jag vill inte va kvar. Här finns ingenting vackert. En sista gång ska du få chansen att säga som det verkligen är. En sista gång att utan lögner och svek förklara sanningen här. Jag försöker jag försöker att hitta andra vägar än den svåra. Har lärt mig jag har lärt mig att ingenting vi har är riktigt vårat. Nu har det blivit dags för dig att visa vem du verkligen är. Nu har det blivit dags för dig att visa vem du verkligen är. Se nu vi ska se nu om allt bär eller om det kommer att brista. En sista ord ska du få, när det är bara vi två. Allting kan alltid spricka. En sista gång ska du få chansen att säga som det verkligen är. En sista gång att utan lögner och svek förklara sanningen här. En sista gång. En sista gång. En sista gång. En sista gång. En sista gång. En sista gång.
2.
Bedövning 02:59
Lyrics: För vår framtid den blöder. Vi spikar fast alla de händer som föder. Framtiden blöder. Vi vet inte vad vi behöver. Ju mera vi blöder. Desto längre det tar innan vi kan nå högre. Framtiden blöder. Vi vet inte vad vi behöver. Du och jag är inte lika någonstans. Du tror på sånt jag önskar inte fanns. Du och jag är inte lika nånstans. Du och jag är inte lika nånstans. Du tror på sånt jag önskar inte fanns. Jag är tyst när du pratar. Men jag har orden du saknar. Jag har orden som du saknar. Jag har orden som du saknar. Jag har orden som du saknar. Ge oss! Mera bedövning. Så vi slipper känna det där som glöder. Mera bedövning. Jag vet inte vad vi behöver. Vi borde se över. Hur vi fortsätter skörda det hat vi göder. Mera bedövning. Ingen vet nog vad vad vi behöver.
3.
Lyrics: Vi skyller på nån annan. Nån som inte är som vi och fast det blåser hårt är vi i samma båt och vi har ingenting att hålla i. Vi tänker aldrig lyssna inte bidra med vår del. Vi tar in vatten nu snart sjunker jag och du. Alltid någon annans fel inget vi vill lösa. Inte en droppe kommer vi att ösa. För det är ju... Inte mitt Inte mitt Inte mitt Inte mitt fel Inte mitt Inte mitt Inte mitt Mitt problem! Alltid är det något annat som ligger bakom nåt som stör. Genom allt vi gör och allt vi tar oss för bara för oss som vi kommer slåss! Vi kommer aldrig tro på nåt som inte passar oss. Det här är våran värld vi som bestämmer här. Alltid någon annans fel inget vi vill lösa. Inte en droppe kommer vi att ösa. För det är ju... Vi gör allt jävligt enkelt. Det är vad vi klarar av. Det är alltid lätt för oss på vårat sätt. För vi har bara krav. Vi sjunker snart! Och det blir uppenbart!
4.
Varje gång 03:51
Lyrics: Mitt främsta vapen är att hålla min käft och bara hålla med jag vet det är långt från effektivt och rent av värdelöst. Jag vet att jag är långt ifrån perfekt. Jag förväntar mig just inget annat. Ser du ett mönster? Alla saker jag gjort. Alla tårar jag fällt. Nätterna jag legat vaken om du kunde se hur jag känner så skulle vi inte va vänner. Inte någonstans. Jag har ingen plats för dig längre. Ser du ett mönster? Varje gång jag ser dig känns det som att jag måste hejda mig själv. Varje gång jag ser dig låtsas jag le fast det dödar min själ. Jag måste springa. Så trött på att låtsas varför är jag inte sämre på det här det skrämmer mig. Så lätt att dölja hur jag känner. Nåt som inte stämmer. Jag hoppas mest att du försvinner. Ser du ett mönster? Varför vill du mig väl? Varför är det så här? Hör du inte att jag ljuger? Så döv för allt jag säger. Om du kunde se. Jag följer dig aldrig! Ser du ett mönster? Jag försöker fylla hålet som du gräver i mig men din spade den är större än min.
5.
Lyrics: Vi har sett varandra när vi stått som lägst. Genom de tider som var allra värst. En hand på axeln för att skänka tröst. Någon som lyssnar på en brusten röst. Jag ger dig vad du än behöver av mig. Jag kommer alltid, jag kommer alltid finnas för dig. Jag ger dig vad du än behöver av mig. Jag glömmer aldrig, jag kommer alltid minnas med dig. Vi har aldrig krävt varandra någonting. Men utan dig så skulle allt stå still. En hand som hindrar mig att falla ner. Någon som leder när man inte ser. Allt som jag fått det ska du få tillbaks. Om du behöver det en vissen dag. Allt som jag fått det ska du få tillbaks. Om du behöver det en vissen dag.
6.
Aldrig Mer 03:50
Lyrics: Hon visste att de skrattade åt henne bakom hennes rygg men hon visste aldrig riktigt när för det fanns ingen där. Men hon förstod allt ont de gjort och det byggde upp ett starkare och starkare hat. Ja hon förstod och det gjorde så ont. Allt hon saknade nu var mod. Aldrig mer för hon kommer tillbaks för er. Aldrig mer. Aldrig mer. För ingenting är som det ska. Aldrig mer. Aldrig mer. Och hon som trott på allt de sa. Det blev så tyst när allt gick isär. Kan inte hålla nånting här. Inte sätta ihop det som en gång var. Det finns inget kvar, nej. Men ärren stärker fast de förstör. Och hon bygger upp en kallare fasad. Ingenting gör längre ont. Nu saknas inget mod. Aldrig mer, för hon kommer tillbaks för er.
7.
Lyrics: Ta ditt vansinne med dig och gå. För det är jävligt svårt att hejda sig att ta närmaste tillhygge i detta fall pennan. Orden de spetsar ditt vidriga anlete vässad med precision och mitt samvete. Kan inte sluta när väl jag har börjat. En hetsad kamphund med mål i sitt sikte! Kopplet runt min hals kan inte hålla eller kväva mig. Vad ska jag göra när orden är slut? Nåt annat tar vid. Nåt annat tar vid. Nåt annat tar vid. Nåt annat tar vid. För när du pissar på sådana som mig så har jag har jävligt svårt att hejda mig. Mitt bläck är slut men jag har mer att ge dig. Nåt annat tar vid där papper och penna slutar det sägs att anfall är bästa försvar. Men i ditt fall skulle du bara låta mig va. Det var ditt största misstag! Spelar det nån roll för dig? Kan inte skada dig med ord som du inte förstår. Vad ska jag göra med dig? Ser bara en en utväg. Bara en utväg. Bara en utväg.
8.
FEL 02:58
Lyrics: En gång är nog för mig. Gör det igen så får du se. En ny version av mig. Jag låter den växa, krossar dig! Allt det du sa att du längtar efter. Allt det du sa fick mig att tänka efter. Fel! Jag borde sett att allt du gör är. Fel! Du borde se det själv att du har. Fel! Nog bättre att jag lämnar dig nu. Jag! Tror inte att du är nåt som man spar. Lämnad och ensam kvar. Du kom aldrig långt föll bara djupt. Vägen är lång tillbaks. Så blir det när hat är det enda man har.
9.
Lyrics: Du har glömt hur man ler du har glömt hur man ser du har glömt hur man visar att något är fel. Kall på ytan och iskall på insidan isen i dig den är långt ifrån flytande. Svarta hål. Djupa sår. Fyller igen dem med spackel och lögn. Ingen ser. Ingen vill. Djupare sjunker du! Svarta hål. Ingen ser. Djupa sår. Ingen ser! Jag ser. Du är som mig. För jag har varit där du är vad vill du ha? Vad vill du ha? Du är som mig. Ja jag har varit där du är vad vill du ha? Vad vill du ha? Vad? Vad vill du ha? Vad vill du göra med de tid som du har kvar? Vad vill du ha? Vad vill du ha? Sitter du kvar, stänger din dörr kanske vill du att allt ska bli som förr? Vad vill du ha? Vad vill du ha? Jag kan ta dig tillbaks till ditt riktiga jag. Visa dig sanningen ensam är svag. Ge mig handen leder dig genom det. Tro inte att du kan kriga dig genom det. Svarta hål. Djupa sår. Låt dem bara andas. Ingen ser. Ingen vill. Du sjunker bara djupare. Svarta hål. Ingen ser. Djupa sår. Ingen ser! Djupare djupare sjunker du. Djupare djupare sjunker du. Djupare djupare sjunker du. Djupare djupare sjunker du. Djupare djupare sjunker du. Djupare djupare sjunker du. Djupare djupare sjunker du. Djupare djupare sjunker du. Djupare djupare sjunker du. Djupare djupare sjunker du.
10.
365 03:46
Lyrics: Hjulen snurrar på. Hur tror du det ska gå? Hjulen snurrar på. Hur tror du det ska gå? Vardagen är tunnelsyn ett evigt jävla snurrande hjul. Och på ett sjukt sätt gillar vi att bara åka med. Jag har så svårt att förstå hur jag ska klara mig. Jag har så svårt att förstå när du vill hjälpa mig. Men innerst inne så vet jag att jag aldrig är själv. Jag har så svårt för att se vad som är framför mig. Jag måste våga ge bort en del av det tunga till dig. Jag har så svårt för att se vad som är framför mig. Jag måste våga ge bort en del av det tunga till dig. Ovisshet om framtiden har gjort det svårt att släppa nån in. Och på nåt sjukt sätt trivs jag med att drunkna i mig själv. Men du har svårt att förstå hur du ska klara dig. Jag har så svårt att förstå när jag ska hjälpa dig. Vi måste bära varandra innan allt är för sent. Hjulen snurrar på. Hur tror du det ska gå? Hjulen snurrar på. Hur tror du det ska gå? Hjulen snurrar på. Hur tror du det ska gå? Hjulen snurrar på. Hur tror du det ska gå?
11.
Akta dig 03:10
Lyrics: Försöker riva svärtan ur mitt dödssjuka bröst. I spegeln ler en ondska som för alltid är störst. Tiden går och hålen i mig blir allt fler. Stackars lilla mig jag lever aldrig mer. Akta dig! Akta dig! Akta dig! Akta dig för mig! Humöret svänger upp och ner och allt som du ser, är ett hjärta som blir svart och pumpar mer och mer. Med hjärtat i halsen svingar han sig fram. Stackars lilla man han gör så gott han kan Du ska veta att maran rider mig varje natt. Var tar du mig med vingsrna inatt? Du ska veta att maran rider mig varje natt. Var tar du mig med vingarna i natt? Nu är jag nere på botten och jag krälar mig fram. Du försöker vara tyst och vara så liten du kan. På lätta tår så smyger du sakta ut. Stackars lilla dig hur ska du ta dig ut? Mitt hjärta är kallt. Mitt hjärta är kallt. Mitt hjärta är kallt. Ser ingenting alls. Akta dig! Akta dig! Akta dig! Akta dig för mig! Akta dig! Akta dig för mig!
12.
Lyrics: Det är fan inte rätt nej det fel på alla sätt! Kan alla bara hålla käft kan alla bara hålla käft! Skriken ekar skriken ekar ska det nånsin få ett slut? Leker lekar i mitt huvud! Ser du inte längre än din näsa räcker ser du inte heller att du måste dra ditt jävla huvud ut ur säcken? Låt det va och låt det stå vi river inte upp gamla sår. Så svårt för dig så svårt för dig att bara göra som jag säger. Så lyssna nu och lyssna noga låt det bara va! Måste jag dra ditt huvud ut ur säcken själv? När jag talar håller du käften inte svårt om du tänker efter. När jag talar är du tyst!

credits

released January 27, 2023

Knogjärn: Kim Eriksson, Markus Hurtig, Rasmus Sörbom, Johan Hidén
Songwriters: Kim Eriksson, Markus Hurtig, Rasmus Sörbom, Johan Hidén
Producer: Oscar Nilsson

license

all rights reserved

tags

about

Knogjärn Sweden

Swedish Knogjärn (Eng: Knuckle-duster) is the in-your-face kind of Hard Rock, kicking ass from the very start. This is music that makes you want to crack open a beer, turn the volume to 11 and rock ‘til you f***ing drop. Their studio records portray a band that always give 100% an they deliver even more on stage; “We want you to like our live performance even if you don´t like our music” ... more

shows

contact / help

Contact Knogjärn

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Knogjärn, you may also like: